Er zijn nu 34253 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Westraven


De aardewerkfabriek Westraven of eigenlijk Faïence- en Tegelfabriek Westraven is vooral bekend van de vele kleurrijke tegels en het gebruiksaardewerk met daarbij bloempotten en vazen. In 1844 starten de werkzaamheden als tegelfabriek onder de naam Ravesteyn en vanaf begin 1900 wordt er aardewerk gemaakt onder de naam Potterij Rembrandt. Na een faillisement in 1917 gaan een aantal medewerkers verder onder de naam Faïence- en Tegelfabriek Westraven, genoemd naar de wijk in Utrecht waar de fabriek staat.

Westraven maakt een erg grote collectie cloisonné tegels, vooral in de afmetingen van 10 bij 10 cm maar ook grotere tegels waaronder een collectie beroepentegels en dierentegels. Er zijn souvenirtegels van verschillende plaatsen, tegels van evenementen, Koninklijk Huis, scouting, bedrijven, dieren en nog veel meer. Diverse kunstenaars hebben deze tegels ontworpen, waaronder Hermanus Walstra, Koos van der Sluys, Willem Lenssinck, Hans de Jong en Luigi Amati. Naast de tegels maakt Westraven veel aardewerk wat voor de bloemsierkunst wordt gebruikt, waaronder vazen en bloempotten. Onder andere Leendert Blok ontwerpt een serie met geometrische en gekleurde details en Cris Agterberg ontwerpt een duurdere serie Westraven sieraardewerk met onder andere dierfiguren en een serie met gouden details. Uiteindelijk gaat Westraven Utrecht over op het produceren van tegels met Oudhollands decor en in 1994 sluit de fabriek en neemt de Porceleyne Fles de merknaam over. Op kunst- en antiekveilingen kom je regelmatig Westraven aardewerk tegen waarbij vooral bijzondere tegels en vazen ontworpen door Cris Agterberg vaak nog erg populair zijn.

Westraven nu in veiling


Hieronder zie je alle Westraven kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Westraven items


Hier zie je Westraven kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -