Er zijn nu 25806 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Verzameling NieuwjaarsbrievenVooreerst ga ik beginnen met mij voor te stellen. Ik ben Nelly Haelterman uit Belgie, in Ninove ben ik geboren in het jaar 1949. Ik heb een schat van een man en heb drie kinderen, twee meisjes en een zoon, die veel te vroeg is heengegaan negen jaar geleden..
Lisa, Margot, Siouxsie en Kain zijn mijn vier kleinkinderen. Als huisdieren heb ik drie katten, Chichie, Prutkse en Bambi, echte lieverds, die door mij verwent worden, zij geven mij rust. Ik vind het fijn om hen rondom mij te hebben. Verder heb ik wel vele hobby's, handwerken, lezen, wandelen vooral in de natuur, waar ik steeds mijn digitale cameraatje bij de hand heb, om moment opnames te maken.

...En ja... dan mijn grootste passie is natuurlijk mijn verzameling nieuwjaarsbrieven, waar ik maar niet genoeg kan van krijgen. Ondertussen heb ik op een tiental jaren, zo'n 8000 exemplaren bijeen vergaard, een indrukwekkende verzameling waarvan ik maar niet genoeg krijg. Er is ??n copy van 1746, maar alle andere nieuwjaarsbrieven zijn originele stukken, die ik met ruilen, rommelmarkten te bezoeken, mensen die hun brieven mijn richting laten uitkomen, omdat ze anders toch worden weggegooid, in mijn bezit heb gekregen. Het is enkel en alleen nog een unieke vlaamse tradtitie, waarvoor ik vorige week een oproep heb gedaan, om de traditie van de nieuwjaarsbrief in stand te houden. Je kan er zoveel stijlen in ontdekken, van kunst, geschiedenis, vormgeving enz...

Vele mensen heb ik reeds blij gemaakt, als mijn man en ik en namiddagje ga tentoonstellen, zie ik alleen maar blije gezichten omdat die mensen weer eens hun jeugd herbeleven en hoe het er toen aantoe ging.

Tv, radio, dagbladen, maandbladen, zelfs het Nederlands Dagblad, hebben er belangstelling voor het fenomeen van nieuwjaarsbrieven gehad. Naar aanleiding van zoveel belangstelling is er ons gevraagd geweest of wij er een boek wilden over maken. Mijn man heeft het schrijfwerk voor zich genomen ( regent: nederlands, geschiedenis, godsdienst) Daar ben ik hem dankbaar voor. Ik scande de nieuwjaarsbrieven, moeilijk om een keuze te maken, maar na negen maand hard werken elke dag is het boek in oktober 2008 verschenen. Dit was de kers op de taart, waar ik terecht fier op ben, het is een aangenaam boek, dat zoveel te bieden heeft. Mijn wens is dat al deze brieven die op jaartal zitten in plastiekhoesjes in rode ordners, als het mijn kinderen of kleinkinderen niet interesseert, in een heemkundige kring of museum terechtkomen, dit moet bewaard worden voor het nageslacht, het is kultuurgeschiedenis,neem dat van mij aan.