Er zijn nu 57681 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Verzameling MichelinIk spaar sinds 1998 Michelin items. Ergens in de jaren 70 moet dat virus al begonnen zijn. Op de flanken van Alpe d'Huez kwamen de Michelin mannen, op de motoren, tijdens de tourcaravaan langzaam aan voorbij. Ook op de stranden kwam ik ze tegen en kreeg div. ?gadgets?.

Jaren later in Engeland tijdens een rit kwam ik een vrachtwagen tegen met een pop op de cabine. Vanaf dat moment moest ik ook een pop!!! Eén gekocht, erna niet meer gestopt. Dagelijks op zoek op internet, af en toe op beurzen.

Hoewel ik in 1e instantie poppen kocht (ook andere zoals Flipje, Toekan van der Valk, Zeppelin Goodyear) kwam ik, mede dankzij andere Michelin verzamelaars, er ook achter dat er meer was dan DE poppen. Al snel kwamen er emaille borden, later door ruimtegebrek, kleinere verzamelitems. Om vervolgens gereedschappen te zoeken. Van kleine blikjes tot grote compressoren. De zoektocht gaat door; eigenlijk alles waar het logo Michelin, in welke hoedanigheid ook, op staat: ik wil ze aanschaffen.

Afwegingen zijn: in welke staat? Ik wil er wel wat aan kunnen opknappen. Wat wil ik kwijt? De ene keer wat meer dan de andere keer, ligt aan het aanbod en de prijs van verzendkosten. Mooiste is om ?t in Frankrijk zelf te kopen. De verhalen erachter zijn mooi om te horen.

Hoewel ik geregeld wat meewarig wordt aangekeken met mijn passie/liefhebberij: er komen meer en meer mensen verbaasd kijken naar al die leuke items. En daar is ?t ook om te doen.

Veel kijkplezier.

Michelin gezocht

Voor mijn verzameling ben ik steeds op zoek naar Michelin spullen, alles waar Michelin of het Michelinmannetje op staat is welkom! Als je iets hebt, neem dan contact met me op: Michelin Rogier.

Specifiek ben ik nog op zoek naar een pop voor een van mijn compressoren. Het gaat hierbij om het grote model, type Luchard. Zie onderstaande foto: het gaat om de pop op de compressor. Als je goed kijkt is ie een slag groter dan de losse op de grond. Deze missie is geslaagd; pop is gevonden!!

- advertentie -