Er zijn nu 57951 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Rosenthal


De Rosenthal porseleinfabriek wordt in 1879 in het Duitse Werl opgericht door Phillipp Rosenthal. Hij vertrekt als 18-jarige naar de VS om daar voor Jacob Meyer Brothers porselein in te kopen. Daar ontdekt hij dat het moeilijk is om beschilderd porselein te kopen en na een paar jaar besluit hij om terug te gaan naar Duitsland om daar een porseleinschilderij te beginnen. Met een paar medewerkers begint Rosenthal in een kasteel in Selb met het schilderen van blank Hutschenreuther servies en wanneer een asbak goed blijkt te verkopen breidt de firma uit, onder andere door bestaande fabrieken te kopen. Na de Tweede Wereldoorlog gaat Rosenthal samenwerken met verschillende ontwerpers en breidt ook uit naar glaswerk en meubels. Bekende ontwerpers die nu en in het verleden voor Rosenthal ontwerpen zijn onder andere Tapio Wirkkala, Verner Panton, Bjørn Wiinblad, Johan van Loon, Aldo Rossi, Jan van der Vaart, Gianni Versace, Salvador Dali, Andy Warhol, Ernst Fuchs en Raymond Loewy.

Op kunst- en antiekveilingen zijn regelmatig producten van Rosenthal te vinden waaronder porseleinen siervazen en servies, porseleinen sculpturen en af en toe ook glaswerk.

Rosenthal nu in veiling


Hieronder zie je alle Rosenthal kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Rosenthal items


Hier zie je Rosenthal kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -