IMG-LOGO

Plateelbakkerij Haga


Plateelbakkerij Haga uit Purmerend heeft slechts korte tijd bestaan maar was destijds – van 1904 tot 1907 - wel een invloedrijke pottenbakkerij. Haga onstond uit de fusie tussen de Haga aardewerkfabriek uit Den Haag en de firma Wed. N.S.A. Brantjes & Co. Plateelbakkerij Haga maakte onder andere plastieken, vazen, serviezen en tegeltableaus naar ontwerpen van bekende kunstenaars. Zo bracht de firma onder andere sculpturen van Johan Altorf, Toon Dupuis en Henri Teixeira de Mattos uit, lusterglazuurvazen Chris Lanooy en beeldjes, vazen en serviezen van Chris van der Hoef. Onder andere Chris Lebeau werkte als plateelschilder bij Haga. In 1907 werd Plateelbakkerij Haga onderdeel van Amstelhoek. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe aardewerk van Plateelbakkerij Haga tegen en de sculpturen brengen regelmatig boven de 1000 euro op. Vazen worden vaak geveild voor honderden euro’s en de heel bijzondere items voor meer.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Plateelbakkerij Haga in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Plateelbakkerij Haga in. Je zou ook alleen Haga kunnen invullen maar dan krijg je misschien wat meer niet-relevante kavels te zien. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Plateelbakkerij Haga nu in veiling


Hieronder zie je alle Plateelbakkerij Haga kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Plateelbakkerij Haga items


Hier zie je Plateelbakkerij Haga kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences