Er zijn nu 60067 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Murano


Vlak bij het Italiaanse Venetië liggen een paar met elkaar verbonden eilandjes die samen de plaats Murano vormen. Hier zijn veel glaskunstenaars en fabrieken gevestigd en een groot aantal daarvan gebruiken het Artistic Glass Murano trademark om zich te onderscheiden van de vele kopieën die in de stijl van het Murano glas worden gemaakt.

De historie van het Murano glas gaat eeuwen terug, in 1291 werden alle Venetiaanse glasmakers naar Murano verbannen omdat de stad Venetië vreesde voor brand in het dichtbebouwde centrum. Dankzij de opeenhoping van glaskunstenaars een zo’n klein gebied werd er een hoge kwaliteit glas gemaakt met steeds betere technieken. Deze technieken konden lange tijd geheim worden gehouden maar door glasmakers die zich in andere landen vestigden kwamen deze technieken uiteindelijk toch in het buitenland terecht.

Murano glas staat bekend als cultureel erfgoed en alhoewel er steeds minder glaskunstenaars en fabrieken komen omdat de vraag is afgenomen, is Murano glas nog steeds wereldwijd bekend en kopen verzamelaars graag de mooie kleurrijke stukken in verschillende technieken.

Een aantal van de bekende fabrieken en kunstenaars uit Murano waarvan je werken wel eens op kunstveilingen tegenkomt zijn Michele Onesto, Paolo Rubelli, Imperio Rossi, Angelo Ballarin, Venini, Paolo Crepax, Cenedese, Dino Martens, Alfredo Barbini en Salvadori.

Murano nu in veiling


Hieronder zie je alle Murano kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Murano items


Hier zie je Murano kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -