IMG-LOGO

Marius Bauer


De Nederlandse kunstschilder Marius Bauer (1867-1932) studeerde aan de Akademie van Beeldende Kunsten in Den Haag maar studeerde niet af, hij kreeg Koninklijke subsidie welke hem in staat stelde om op eigen gelegenheid te werken en te studeren. Marius Bauer ging regelmatig op studiereis, onder andere naar Parijs, Turkije, Nederlands Indië, Oostenrijk, Indonesië, Algerije en Spanje en maakte hier schetsen en kocht foto’s en voorwerpen die hij later uitwerkte tot etsen, schilderijen en illustraties. Marius Bauer werd een bekende oriëntalist met zijn Oosterse taferelen die vaak wat sprookjesachtiger waren dan de werkelijkheid. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werken van Marius Bauer tegen en de veilingopbrengst van zijn grafisch werk ligt over het algemeen tussen de 50 en 150 euro maar bijzondere en zeldzame etsen kunnen honderden euro’s opleveren. Schilderijen van Marius Bauer kunnen in veiling duizenden euro’s opbrengen, zo veilde Christie’s een schilderij voor 61.500 euro.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Marius Bauer in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Marius Bauer in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Marius Bauer nu in veiling


Hieronder zie je alle Marius Bauer kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Marius Bauer items


Hier zie je Marius Bauer kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences