IMG-LOGO

Leo Gestel


De Nederlandse kunstschilder Leo Gestel (1881-1941) kreeg eerst tekenlessen van zijn vader en zijn oom en studeerde daarna aan de Rijksnormaalschool voor Teekenonderwijzers en de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Vanuit zijn eigen atelier schilderde en tekende hij en maakte hij ook illustraties voor boeken en kranten en reclames. Leo Gestel reisde veel en gebruikte de indrukken die hij tijdens zijn reizen opdeed ook in schilderijen. Hij schilderde vooral landschappen en verder ook portretten, stillevens en stadsgezichten. Samen met de bevriende schilders Piet Mondriaan en Jan Sluijters was Leo Gestel één van de voorlopers van de moderne kunstenaars van Nederland. Hij schilderde ook veel in Bergen en ging hier in 1921 ook wonen. De kunstenaars in de omgeving hadden ook invloed op Leo Gestel en daarom vallen zijn werken ook onder de Bergense School. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe een werk van hem tegen en bijzondere en mooie werken kunnen veel opleveren, zo werd er een gouache van Leo Gestel geveild voor 180.000 euro.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Leo Gestel in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Leo Gestel in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Leo Gestel nu in veiling


Hieronder zie je alle Leo Gestel kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Leo Gestel items


Hier zie je Leo Gestel kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences