IMG-LOGO

Jozef Israƫls


De Nederlandse kunstschilder Jozef IsraĆ«ls (1824-1911) kreeg als 11-jarige al tekenlessen aan de Academie Minerva in Groningen en studeerde vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten en de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam. Ook volgde hij tekenlessen op de Ecole des Beaux-Arts in Parijs. Vanaf 1871 woonde en werkte Jozef IsraĆ«ls vooral in Den Haag, hier raakte hij bevriend met schilders als Willem Maris, Hendrik Willem Mesdag en Jan Hendrik Weissenbruch. Jozef IsraĆ«ls schilderde interieurs, landschappen en portretten en werd vooral bekend vanwege zijn strandgezichten met spelende kinderen en vissersvrouwen en wordt gezien als Ć©Ć©n van de belangrijkste schilders van de Haagse School. Naast schilderijen maakte Jozef IsraĆ«ls ook tekeningen, etsen en lithoā€™s. Hij trok er regelmatig op uit met zijn zoon Isaac IsraĆ«ls en gaf hem ook les, andere leerlingen waren onder meer David Artz, Johannes Bernardus Blommers en Vilmos HuszĆ”r. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werk van Jozef IsraĆ«ls tegen, grafisch werk kun je nog wel eens vinden voor bedragen vanaf de 100 euro (minder voor latere drukken). Kleine schilderijen van Jozef IsraĆ«ls worden geveild voor bedragen vanaf 1000 euro en mooie werken kunnen tienduizenden euroā€™s opbrengen.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Jozef Israƫls in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Jozef Israƫls in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Jozef Israƫls nu in veiling


Hieronder zie je alle Jozef Israƫls kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Jozef Israƫls items


Hier zie je Jozef Israƫls kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences