IMG-LOGO

Johannes Elsinga


De Nederlandse kunstschilder Johannes Elsinga (1893-1969) of soms ook wel Johan Elsinga studeerde onder andere aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Hij kreeg les van onder andere Carel Lodewijk Dake jr., Frits Jansen en Nicolaas van der Waay. Johannes Elsinga woonde en werkte lange tijd in Leeuwarden en schilderde veel landschappen en dorpsgezichten in Friesland en wordt daarom ook gerekend tot de Friese schilders. Naast schilderijen maakte Johannes Elsinga ook aquarellen en etsen. Johannes Elsinga gaf les aan onder andere Piet Hanja, Sjoerd Huizinga, Pieter Piersma en Pieter Schoen. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werk van Johannes Elsinga tegen en de veilingopbrengsten lopen uiteen; etsen worden geveild voor bedragen tussen de 50 en 100 euro en schilderijen brengen honderden tot soms duizenden euro’s op.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Johannes Elsinga in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Elsinga in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Johannes Elsinga nu in veiling


Hieronder zie je alle Johannes Elsinga kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Johannes Elsinga items


Hier zie je Johannes Elsinga kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences