IMG-LOGO

Jan Sluijters


De Nederlandse kunstschilder Jan Sluijters (1881-1957) studeerde aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam, hier leerde hij medekunstenaar Leo Gestel kennen waarmee hij ook enkele reizen maakte. In 1904 won Jan Sluijters de Prix de Rome, een prestigieuze aanmoedigingsprijs voor jonge kunstenaars. Hier kreeg hij ook een jaarlijkse toelage van maar die werd na een paar jaar ingetrokken omdat het werk van Jan Sluijters als te modern werd gezien. Jan Sluijters werd onder andere lid van de Moderne Kunstkring en werkte hier samen met onder andere Piet Mondriaan en Jan Toorop. Jan Sluijters schilderde veel vrouwelijke naakten, portretten, stadsgezichten en landschappen en in de loop van de tijd veranderde zijn stijl, door zijn experimenten en de invloeden van kunstenaars die hij tijdens zijn reizen ontmoette werd hij een pionier voor het Nederlandse Modernisme. Jan Sluijters wordt ook gezien als één van de schilders van de Bergense School. Naast schilderijen maakte Jan Sluijters ook aquarellen, tekeningen, grafiek, illustraties en spotprenten. Een aantal keer heeft hij de voorkant van het kunstblad Wendingen gemaakt. Werken van Jan Sluijters zijn opgenomen in de collecties van verschillende musea en belangrijke verzamelaars en af en toe kom je een origineel werk van Jan Sluijters tegen in veilingen. Enkele topstukken – waaronder een landschap met fietsers in Laren – hebben boven de 250.000 euro opgebracht. Tekeningen en aquarellen van Jan Sluijters komen wat vaker op veiling en brengen meestal enkele honderden euro’s op maar bijzondere en mooie werken kunnen natuurlijk meer opbrengen. Grafiek van Jan Sluijters waaronder litho’s of drukken van spotprenten die hij heeft gemaakt liggen vaak onder de honderd euro.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Jan Sluijters in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Jan Sluijters in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Jan Sluijters nu in veiling


Hieronder zie je alle Jan Sluijters kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Jan Sluijters items


Hier zie je Jan Sluijters kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences