Er zijn nu 16686 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Groeneveldt


Pieter Groeneveldt (1889-1982) studeert aan de Rijksacademie in Amsterdam waar hij onder andere les krijgt van Antoon Derkinderen en Nicolaas van der Waay. Naast het schilderen doet Groeneveldt aan beeldhouwen en poëzie. Hij begint zijn kunstenaarscarriére als portretschilder maar stapte dankzij de bloemsierkunst in de keramiek, hij maakt en ontwerpt aardewerk voor Tegel- en Fayence fabriek Amphora en krijgt daar les van Gerrit de Blanken. In 1926 start Pieter Groeneveldt zijn eigen pottenbakkerij en in 1927 verhuist het bedrijf naar Voorschoten. Aardewerkfabriek Groeneveldt maakt zowel gebruiks- als sieraardewerk wat veelal bij bloemenwinkels word verkocht. Pieter Groeneveldt ontwerpt diverse glazuren, veelal met Oosterse invloeden zoals het ossenbloedrood en Perzisch blauw zoutglazuur. Ook maakt Groeneveldt een aantal tegels waaronder dierentegels voor Diergaarde Blijdorp.
Onder andere Nel Goedhart en Henk Breuker werken voor Aardewerkfabriek Groeneveldt en maaken hier naast het serieaardewerk ook unica.

In 1973 gaat Aardewerkfabriek Groeneveldt failliet en wordt overgenomen door Delfos. Pieter Groeneveldt maakt daarna voor zichzelf nog een aantal unica met daarbij prachtige dekselvazen. Vooral de unica van Groeneveldt zijn erg gewild bij verzamelaars en heel af en toe kom je zoiets tegen op veilingen of beurzen, de serica van de fabriek zijn nog regelmatig te vinden. De unica van Groeneveldt zijn veelal ingekrast met alleen PG. Een Groeneveldt stempel en initialen HB staat voor Henk Breuker en een stempel en NG voor Nel Goedhart.

Groeneveldt nu in veiling


Hieronder zie je alle Groeneveldt kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Groeneveldt items


Hier zie je Groeneveldt kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -