IMG-LOGO

Fleischmann


Fleischmann was één van de bekendste producenten van modeltreinen. In 1887 begon deze firma met het maken van blikken speelgoed waarbij vooral voer- en vaartuigen populair waren, zoals vliegtuigen, schepen en stoommachines. In 1949 maakte Fleischmann de eerste modelspoortrein in schaal 0. Bekendheid kreeg Fleischmann met het H0 modelspoor, dit maakten ze vanaf 1952. Samen met Märklin was Fleischmann de grootste producent van modeltreinen. Alhoewel de modelsporen het bekendste product van Fleischmann was bleven ze ook ander speelgoed maken waaronder autoracebanen vanaf 1967. Naast het HO modelspoor maakte Fleischmann ook 0e-, N- en Z-spoor en voor elke spoorbreedte was er een compleet assortiment met locomotieven en wagons, seinen en accessoires. Uiteindelijk ging het minder goed met Fleischmann, het werd overgenomen door Roco en vanaf 2019 werd een deel van de Fleischmann H0 modellen voortgezet onder de Roco naam. Op verzamel- en speelgoedveilingen kom je vaak Fleischmann modellen tegen waarbij sommige zeldzame modellen erg gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers en worden verkocht voor honderden euro’s. Ook voor beginnende verzamelaars is er echter genoeg Fleischmann modelspoor te vinden zodat je al een leuke locomotief en een paar wagons kunt vinden voor 50 euro.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Fleischmann in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Fleischmann in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Fleischmann nu in veiling


Hieronder zie je alle Fleischmann kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Fleischmann items


Hier zie je Fleischmann kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences