IMG-LOGO

Etha Lempke


De Nederlandse ontwerpster en kunstenares Etha Lempke (1909-1991) of soms ook Eta Lempke volgde keramieklessen aan Quellinus en kreeg hier les van onder andere Bert Nienhuis. Etha Lempke liep vanaf 1928 stage bij Plateelbakkerij Zuid-Holland en werkte hier na haar studie. Bij verzamelaars is Etha Lempke vooral bekend vanwege de door haar ontworpen witplatelen beeldjes van sierlijke danseressen, sporters en dieren. Daarnaast zijn er ook een aantal gekleurde beeldjes uitgebracht. Verder ontwierp Etha Lempke ook vazen en serviesgoed. Waarschijnlijk werkte Etha Lempke tot 1941 voor Plateelbakkerij Zuid-Holland, het is niet duidelijk wat ze hierna heeft gedaan. Haar sculpturen werden in ieder geval nog tot 1949 uitgegeven. De dierfiguren van Etha Lempke brengen op veiling zo tussen de 50 en 100 euro op, zeldzame gekleurde items kunnen meer opleveren. Onder de honderd euro kun je regelmatig de vrouwfiguren vinden maar deze leveren vaker boven de 100 euro op en regelmatig worden er honderden euro’s voor geboden.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Etha Lempke in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Etha Lempke en Eta Lempke in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Etha Lempke nu in veiling


Hieronder zie je alle Etha Lempke kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Etha Lempke items


Hier zie je Etha Lempke kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences