Er zijn nu 37803 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Elastolin


Elastolin figuren zijn ontwikkeld door de Duitse firma O.M. Hausser en al snel wordt de naam Elastolin gebruikt voor alle vergelijkbare figuren van verschillende firma’s. Rond 1910 begint Hausser met het maken van de speelgoed figuren, naast dieren ook soldaten waarmee ze uiteindelijk bekend worden. De Elastolin soldaatjes worden gemaakt met een mengsel van onder andere zaagsel en lijm en zijn er in verschillende maten, van 4 tot zo’n 10 cm. Waar de eerste Elastolin soldaten niet zo gedetailleerd zijn komen er gaandeweg steeds meer realistische soldaatjes en verschijnen er ook figuren van belangrijke personen zodat een oorlog nog beter nagespeeld kan worden. Zo zijn er Keizer Wilhelm II en veldmaarschalk von Hindenburg tijdens de Eerste Wereldoorlog en komen er richting de Tweede Wereldoorlog speciale premium Elastolin figuren zoals Hitler, Mussolini, Göring en Goebels. Veel van deze figuren zijn verkrijgbaar in verschillende poses en uniformen en vaak is het hoofd gemaakt van porselein. Tussen de oorlogen in breidt Elastolin ook uit met cowboys en indianen, middeleeuwse ridders en soldaten en historische figuren. Ook wilde dieren worden gemaakt, evenals allerlei accessoires zoals forten en kastelen, loopgraven en bunkers, vrachtwagens en artillerie units. Op het hoogtepunt werken er zo’n 1000 mensen voor O.M. Hausser die vooral de Elastolin soldaatjes maken en ook een tijd de pop Bild Lilli. Rond 1970 gaat het echter minder met de verkoop en in 1983 gaat O.M. Hausser failliet. Op antiek- en speelgoedveilingen kom je regelmatig Elastolin figuren tegen, dit kunnen zowel de originele Elastolin figuren zijn als figuren die door andere speelgoedfabrieken zijn gemaakt.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Elastolin in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Elastolin in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Elastolin nu in veiling


Hieronder zie je alle Elastolin kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Elastolin items


Hier zie je Elastolin kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.