IMG-LOGO

Dinky Toys


De naam Dinky Toys wordt voor het eerst gebruikt in 1934 voor accessoires die zijn gemaakt voor de Hornby treinsets van de Engelse Meccano speelgoedfabriek. De eerste echte Dinky Toys worden in 1935 uitgebracht en al snel volgt er een hele rij aan voertuigen waaronder sportwagens, schepen en vliegtuigen. De eerste Dinky Toys zijn nog niet gerelateerd aan bestaande automodellen maar al snel komen er voertuigen die realistisch zijn gemaakt, waaronder veel Engelse en Amerikaanse automerken. De Dinky Toys worden dan gemaakt in de Engelse en Franse Meccano fabrieken en deze zijn van een zinklegering met wisselende kwaliteit, vooral voor de Tweede Wereldoorlog zijn sommige modellen bijna niet in goede staat te vinden. Vanaf 1937 worden er voor het eerst verschillende militaire Dinky Toys modellen gemaakt en hiermee gaat het merk ook na de oorlog door. In die eerste jaren worden er ook veel vliegtuigen en scheepsmodellen gemaakt, waar de vliegtuigen nog lang worden gemaakt worden er later weinig Dinky Toys schepen gemaakt. Na de Tweede Wereldoorlog groeit het Dinky Toys merk snel en komen er ook andere series zoals de Dinky Supertoys en worden de modelauto`s gemaakt in fabrieken in verschillende landen waaronder Spanje, Zuid-Afrika en Chili. Door veranderingen in de markt wordt het voor Engelse speelgoedmakers steeds lastiger om te concurreren en uiteindelijk stopt de Engelse fabriek in 1979 met de productie van Dinky Toys. De merknaam wordt overgenomen door Matchbox die onder de naam Dinky Collection verschillende modellen opnieuw uitbrengt, ook komt de naam Dinky nog wel eens te staan onder gewone Matchbox modellen, de eigenaar Mattel kijkt niet zo naar de historische waarde van het merk. In de laatste jaren komen er speciaal voor verzamelaars ook Dinky Toys Atlas Edition modellen uit. Op veilingen kom je regelmatig Dinky Toys tegen, uit alle jaren.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er Dinky Toys in veiling komen? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Dinky Toys in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Dinky Toys nu in veiling


Hieronder zie je alle Dinky Toys kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Dinky Toys items


Hier zie je Dinky Toys kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences