IMG-LOGO

Corneille


Corneille (1922-2010) wordt geboren als Guillaume Cornelis van Beverloo. Hij volgt aan het begin van de Tweede Wereldoorlog cursussen tekenen en etsen aan de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten en is als schilder autodidact. Zijn eerste werken zijn vooral stillevens, portretten en landschappen en zijn werken worden onder andere be√Įnvloed door Picasso, Miro, Paul Klee en Vincent van Gogh. In 1946 houdt Corneille in Groningen zijn eerste expositie, de heldere kleuren van zijn werken vallen in smaak en hij krijgt steeds meer bekendheid als kunstenaar. Samen met onder andere Karel Appel, Constant, Anton Rooskens en Theo Wolvecamp richt hij in 1948 de Experimentele Groep in Holland op die in hetzelfde jaar zal veranderen in het Nederlandse deel van de Cobra groep waar ook Lucebert en Eug√®ne Brands bij betrokken zijn.

De Cobra groep bestaat slechts drie jaar en heeft in de kunstwereld een grote impact. Corneille wordt wereldberoemd met zijn expressieve schilderijen waar hij net zoals een kind onbekommerd speelt met kleuren en vormen. Vanaf 1950 woont en werkt Corneille in Parijs en worden zijn schilderijen steeds meer gevormd door indrukken van zijn vele reizen. Kleurrijke fantasievogels, mensen, katten en bomen en bloemen worden vaste elementen in zijn werken. Tot aan zijn dood in 2010 blijft Corneille schilderen, veelal teruggetrokken in zijn atelier.

In kunstveilingen kom je regelmatig werken van Corneille tegen, zijn schilderijen worden over het algemeen geveild voor hoge prijzen maar omdat Corneille ook veel commercieel werk heeft gemaakt is er ook een grote hoeveelheid aan kleurenlitho’s en andere drukken te vinden.
- advertisement -
Update cookies preferences