IMG-LOGO

Chris Lanooy


Chris Lanooy (1881-1948) is een bekende Nederlandse keramist en ontwerper van onder andere glas. Daarnaast schildert hij, maakt hij grafisch werk en sculpturen en ontwerpt hij glas-in-lood en damast. Op jonge leeftijd valt zijn talent voor schilderen op en komt hij als plateelschilder te werk bij Plateelbakkerij Rozenburg. Verder werkt Chris Lanooy voor Plateelbakkerij Zuid-Holland, Plateelbakkerij Haga en Wed. N.S.A. Brantjes & Co. en heeft hij een eigen atelier in Gouda waar hij veel experimenteert met glazuur. Vanaf 1920 werkt Chris Lanooy in zijn eigen atelier in Epe waar hij zijn eigen werk draait. Op dat moment is Chris Lanooy al een bekende keramist, veel verzamelaars kopen rechtstreeks werk bij hem en hij exposeert regelmatig. Vanaf 1918 ontwerpt Chris Lanooy op freelance basis voor glasfabriek Leerdam. Hij maakt ruim 100 ontwerpen waarvan er tientallen worden uitgevoerd. Daarnaast maakt hij ook unica voor Leerdam. Op kunst-, antiek- en designveilingen kom je regelmatig werk van Chris Lanooy tegen, bijvoorbeeld een mooi wandbord met paddenstoelen of vogels, een vaas voor Leerdam en heel af en toe een schilderij.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Chris Lanooy in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoektermen Lanooy en Lanooij in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Chris Lanooy nu in veiling


Hieronder zie je alle Chris Lanooy kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Chris Lanooy items


Hier zie je Chris Lanooy kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences