IMG-LOGO

Blikken speelgoed


Nadat vanaf 1815 makkelijk figuren uit dunne platen staal konden worden gestanst kon er goedkoop blikken speelgoed worden gemaakt. Het staal kreeg een laagje tin en het speelgoed kreeg een mooie handbeschilderde kleur. Toen aan het eind van de 19e eeuw er meer mogelijk was om te printen op metaal kon er goedkoop speelgoed worden gemaakt met mooie heldere kleuren. Het eerste in massa geproduceerde blikken speelgoed kwam vooral uit Duitsland, de Duitse speelgoedfabrieken produceerden zo`n 90% voor de export. Vanaf 1920 kwam er ook meer Amerikaans blikken speelgoed op de markt en na de Tweede Wereldoorlog waren Japanse speelgoedfabrieken grote leveranciers van blikken speelgoed. Toen het nog goedkopere plastic speelgoed de markt ging domineren gingen veel fabrikanten van blikken speelgoed failliet. Op antiek- en verzamelveilingen kom je regelmatig mooi blikken speelgoed tegen, soms een mooi opwindfiguur of blikken auto van een Duitse fabriek, soms een Japanse robot of een bijzondere Amerikaanse blikken motorfiets.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er Blikken speelgoed in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Blikken speelgoed in. Ze zou hier ook merken van speelgoedfabrieken kunnen invullen die veel blikken speelgoed hebben gefabriceerd. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Blikken speelgoed nu in veiling


Hieronder zie je alle Blikken speelgoed kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Blikken speelgoed items


Hier zie je Blikken speelgoed kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences