Er zijn nu 29549 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Barbie


De eerste Barbie wordt in 1959 op een speelgoedbeurs geïntroduceerd en wordt dat jaar ook in de speelgoedwinkels verkocht. Het is meteen een groot succes, er worden het eerste jaar zo`n 350.000 Barbies verkocht. De Barbie pop is bedacht door Ruth Handler, de vrouw van één van de oprichters van de Mattel speelgoedfabriek. Ze ziet dat haar kinderen de veelal kinderpoppen een volwassen rol geven en uit het idee van een volwassen pop aan Mattel. Die zijn echter niet enthousiast en pas wanneer Ruth met de Duitse pop Bild Lilli als voorbeeld komt gaat Mattel overstag. Na die eerste Barbie in een zwart/wit badpak komen er vele Barbie`s uit in allerlei kleding voor allerlei beroepen. Ook komen er allerlei vrienden voor Barbie waaronder Ken, Skipper, Stacie, Midge en meer en een hele serie aan huisdieren, auto’s, huizen en meer. Naast de Barbie speelmogelijkheden is er vanaf het begin ook een grote hoeveelheid merchandise waaronder spulletjes voor school, dagboeken, strips, rugzakken en nog veel meer. Volgens schattingen zijn er wereldwijd meer dan 100.000 Barbie verzamelaars en op veilingen kom je dan ook regelmatig Barbie poppen of accessoires tegen. Soms oude Barbies uit de beginjaren, soms de meer recente speciale uitgaves. Bijzondere Barbies zijn erg gewild, een originele Barbie in doos uit de beginjaren brengt soms duizenden euro’s op en een zeldzame `Barbie in Midnight Red` bracht op een veiling 15.000 euro op!

Bij de veilingen hieronder zie je alles wat nu in veiling is met de zoekterm Barbie maar daar staan ook wat vreemde kavels bij, dit komt omdat woorden als Barbier ook de zoekterm Barbie bevatten.

Barbie nu in veiling


Hieronder zie je alle Barbie kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Barbie items


Hier zie je Barbie kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -