Er zijn nu 39012 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Arabia


De Finse fabriek Arabia wordt in 1873 opgericht door de Zweedse firma Rörstrand. Laatstgenoemde wil graag een fabriek in Finland omdat ze op deze manier makkelijker serviesgoed op de Russische markt kunnen verkopen. Het is niet alleen dichterbij, ook zijn er minder hoge importheffingen. In 1874 start de productie van simpel gebruikskeramiek en grote serviezen met gekleurde transfers. In 1916 komt Arabia in Finse handen maar slechte resultaten zorgen er voor dat er na een paar jaar toch weer buitenlandse investeerders in komen. Ondanks de Tweede Wereldoorlog groeit de fabriek goed en in 1945 wordt ontwerper Kaj Franck aangenomen voor het design. In 1947 heeft Arabia al zo’n 2000 medewerkers en in de jaren daarna komen er nieuwe series en worden er diverse interne en onafhankelijke designers aangetrokken. Onder andere Oiva Toikka, Gunvor Olin-Grönqvist, Richard Lindh, Birger Kaipiaine, Peter Winquist en Heikki Orvola ontwerpen voor Arabia.

Op kunst- en designveilingen kom je af en toe werk van Arabia tegen, soms grote serviezen, soms werken van bekende designers.

Arabia nu in veiling


Hieronder zie je alle Arabia kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Arabia items


Hier zie je Arabia kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -