IMG-LOGO

Anton Mauve


De Nederlandse kunstschilder Anton Mauve (1838-1888) kreeg als zestienjarige les van Pieter Frederik van Os die veel paarden en koeien schilderde en vervolgens van de paardenschilder Wouter Verchuur. Het is dan ook niet vreemd dat ook in de latere schilderijen van Anton Mauve vaak dieren voorkwamen. Anton Mauve ging als schilder al regelmatig naar Oosterbeek waar veel kunstschilders woonden, werken van landschapsschilders als Johannes Warnardus Bilders hadden ook grote invloed op het werk van Anton Mauve. Hij trok er regelmatig op uit om naar de natuur te schilderen en werd bekend vanwege zijn landschappen met schapenkuddes waar het licht een groot contrast geeft tussen de schapen en het veelal eentonige landschap. Vanaf 1871 had Anton Mauve een atelier in Den Haag en zijn werken vallen onder die van de Haagse School. Een tijdje gaf Anton Mauve hier les aan Vincent van Gogh - zijn aangetrouwde neef - en in de latere schilderijen van van Gogh zijn thema’s terug te zien die Mauve regelmatig gebruikte. Veel schilders van de Haagse School gingen rond 1880 naar Laren om daar te werken en/of te wonen, zo ook Anton Mauve. Hij schilderde er regelmatig en ging er in 1885 wonen en wordt gezien als één van de belangrijke schilders van de Larense School. Als schilder heeft Anton Mauve naast aan Vincent van Gogh ook les gegeven aan andere kunstenaars waaronder Theo Goedvriend, Charles Dankmeijer en Adolf le Comte. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe werken van Anton Mauve tegen en deze zijn internationaal geliefd bij verzamelaars en liefhebbers. Sommige minder mooie werken of tekeningen brengen al gauw duizenden euro’s op en de veilingopbrengsten voor karakteristieke werken gaan al snel richting de tienduizenden tot over de honderdduizend euro. Ook kom je op veilingen af en toe grafisch werk van Anton Mauve tegen, bijvoorbeeld een ets. Deze kunnen honderd tot honderden euro’s opbrengen maar er zijn ook latere goedkopere drukken.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Anton Mauve in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Mauve in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Anton Mauve nu in veiling


Hieronder zie je alle Anton Mauve kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Anton Mauve items


Hier zie je Anton Mauve kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences