Er zijn nu 25806 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Antieke tegel


De historie van de antieke tegel ligt waarschijnlijk in het Midden-Oosten, daar worden muren al eeuwenlang versierd met mooi gekleurde tegels. Vanuit Spanje komen de tegels uiteindelijk richting Nederland waarna pottenbakkerijen ook hier tegels gaan maken. De eerste tegels zijn tegels in veel verschillende kleuren met geometrische motieven waarbij meerdere tegels een patroon vormen. Vanaf de 17e eeuw worden veel tegels in Delfts blauw gemaakt met meestal een enkele afbeelding maar ook worden er complete tableaus gemaakt waarbij meerdere tegels een voorstelling vormen. De afbeeldingen op de tegels zijn veelzijdig, van bloemen tot fabeldieren, van beroepen tot schepen. Ook worden er diverse religieuze tegels gemaakt met voorstellingen uit de bijbel. Dankzij deze verschillende onderwerpen en leeftijden is het verzamelen van antieke tegels een interessante bezigheid. Op antiekveilingen kom je regelmatig een antieke tegel tegen, soms zijn er hele zeldzame antieke tegels te vinden, soms een grotere hoeveelheid minder bijzondere tegels die te zijn gebruiken voor het karakteristiek betegelen van een oude muur. Hieronder staan een aantal antieke tegels in veilingen maar wanneer je goed wilt zoeken in de huidige veilingen kun je bijvoorbeeld ook alleen op 'Tegel' zoeken . Je krijgt dan veel minder relevante kavels te zien maar wie weet vind je ook nog iets heel bijzonders.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er een antieke tegel in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Antieke tegel in en denk ook aan andere zoektermen als Delftsblauwe tegel. Je kunt ook alleen Tegel invullen maar dan krijg je veel niet-relevante kavels te zien. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Antieke tegel nu in veiling


Hieronder zie je alle Antieke tegel kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Antieke tegel items


Hier zie je Antieke tegel kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.