Er zijn nu 60067 kavels in veiling!
IMG-LOGO

Andries Copier


Andries Copier (1901-1991) of voluit Andries Dirk Copier wordt gezien als Nederlands’ grootste glaskunstenaar en glas van hem kom je regelmatig in veilingen tegen, zowel unica als serica.

Als 13-jarige komt Andries Copier bij Glasfabriek Leerdam werken, op de etsafdeling waar zijn vader leidinggevende is. Zijn tekentalent valt op en de directeur stuurt hem op kosten van Glasfabriek Leerdam naar de Vakschool voor de Typografie in Utrecht. Later krijgt hij na zijn werktijd ook les aan de Academie van Beeldende Kunsten en Technische Wetenschappen in Rotterdam. De belangrijkste leraar voor Andries Copier is hier grafisch vormgever Jac. Jongert die ook regelmatig voor Glasfabriek Leerdam werkt. In 1921 begint Andries Copier met het ontwerpen van glaswerk en zijn eerste serviezen slaan direct aan, ze worden goed verkocht. Andries Copier ontwerpt gedurende zijn carrière verschillende series en begint daarnaast te experimenteren met unica. Dankzij hem krijgt Glasfabriek Leerdam hier uiteindelijk internationale bekendheid mee. Bekende series van Andries Copier zijn de Sonoor collectie, het Gildeservies, de persglazen Graniver cactuspotten en het Neerlandia serviesgoed. Andries Copier is lange tijd de hoofdontwerper van Leerdam, in 1949 wordt hij hierin opgevolgd door Floris Meydam. Daarna blijft Andries Copier gewoon werken voor Glasfabriek Leerdam, in totaal werkt hij er maar liefst 57 jaar waarin hij minstens 10.000 ontwerpen maakt! Ook daarna blijft hij in de ban van glas, hij blijft experimenteren en na zijn pensioen en het overlijden van zijn vrouw reist hij de hele wereld over om andere glaskunstenaars te bezoeken. Ook werkt hij samen met onder andere Bernard en Willem Heesen in De Oude Horn.

Omdat Andries Copier zoveel heeft ontworpen kom je vaak werk van hem tegen op kunst- en antiekveilingen en vooral de zeldzamere unica trekken veel bieders aan.

Andries Copier nu in veiling


Hieronder zie je alle Andries Copier kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Andries Copier items


Hier zie je Andries Copier kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
- advertentie -