IMG-LOGO

Alessi


De Italiaanse designfirma Alessi wordt in 1921 opgericht en begint met het maken van tafelgerei. Vanaf 1955 werkt Alessi met freelance designers waaronder Luigi Massoni en Carlo Mazzeri. Speciaal voor hotels maken ze verschillende ontwerpen die erg aanslaan en later ook voor huishoudens worden gemaakt. Vanaf 1970 komt er weer een samenwerking met bekende ontwerpers waaronder Achille Castiglioni, Richard Sapper, Alessandro Mendini, Michele de Lucchi, Silvio Coppola en Ettore Sottsass. De jaren daarna is er steeds meer aandacht voor de ontwerper van de producten en komen er belangrijke series en ontwerpen van onder andere Joanna Lyle, Stefano Giovannoni, Studio Job, Mattia di Rosa, Pierangelo Caramia, Abi Alice, Aldo Rossi, Miriam Mirri, Zaha Hadid, Michael Graves, Marcel Wanders, de Campana Brothers en Philippe Starck.
Alessi heeft in de loop der jaren zoveel design producten gemaakt voor in de keuken en ook voor in de huiskamer en zowel exclusieve als goedkopere series gemaakt dat je in veel huishoudens wel iets van Alessi kunt vinden. Een aantal ontwerpen zijn zeer geliefd bij verzamelaars en op kunst- en designveilingen kom je dan ook regelmatig iets van Alessi tegen.
- advertisement -

Alessi nu in veiling


Hieronder zie je alle Alessi kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.

Eerder geveilde Alessi items


Hier zie je Alessi kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences