IMG-LOGO

Abraham Hulk


De Nederlandse kunstschilder Abraham Hulk (1813-1897) werd geboren in Londen, zijn vader was een Nederlandse koopman, zijn moeder was Engels. Abraham studeerde aan de Rijksakademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam en vertrok na zijn studie weer even naar Engeland en al snel daarna reisde hij naar de Verenigde Staten waar hij voornamelijk portretten schilderde. Terug in Nederland legde Abraham Hulk zich vooral toe op het schilderen van zeegezichten met schepen. Daarnaast schilderde Abraham Hulk ook een enkel riviergezicht met schepen. In 1870 vertrok Abraham Hulk definitief naar Londen en hij wordt dan ook vaak gezien als een Engelse schilder. Abraham Hulk gaf ook les aan zijn jongere broer Johannes Frederik Hulk en ook aan zijn zoons die ook kunstschilder werden, dit waren Hendrik Hulk, Abraham Hulk jr. en Willem Frederik Hulk. Op kunst- en antiekveilingen kom je af en toe schilderijen van Abraham Hulk tegen en de veilingopbrengsten liggen meestal in de duizenden euro’s tot meer voor bijzonder mooie werken.

Wil je op de hoogte worden gehouden wanneer er iets van Abraham Hulk in veiling komt? Schrijf je dan in voor de Veilingalert en vul als zoekterm Abraham Hulk in. Je kunt zoveel zoektermen opgeven als je wilt en als er bij de meewerkende Nederlandse veilinghuizen een match is met je zoekterm(en) krijg je hiervan bericht.
- advertisement -

Abraham Hulk nu in veiling


Hieronder zie je alle Abraham Hulk kavels die de komende tijd worden geveild bij de meewerkende veilinghuizen. We hebben gezocht op de exacte beschrijving, misschien zijn er nog meer kavels te vinden met een alternatieve schrijfwijze. Maak gebruik van de zoekfunctie om alle voor jou interessante kavels van de komende kunst- en antiekveilingen te zien.
Geen resultaten gevonden

Eerder geveilde Abraham Hulk items


Hier zie je Abraham Hulk kavels uit vorige kunst- en antiekveilingen.
Update cookies preferences