Er zijn nu 65644 kavels in veiling!
IMG-LOGO
Standbeeld - Hout - "blolo bian" époux de l`au-delà - Baoulé - Ivoorkust
- advertentie -

Standbeeld - Hout - "blolo bian" époux de l`au-delà - Baoulé - Ivoorkust

Oud Afrikaans houten beeldje / fetisj van de etnische groep Baule in Ivoorkust - ‘Waka-Sona’ fetisj (houten wezen in Baule), dat een ‘blolo bla’ (vrouw uit het hiernamaals) voorstelt.

Schitterende fetisj in zwaar hout, gebeeldhouwd door een bekwame beeldhouwer.

Blolo Bian en Blolo Bla fetisjen, man en vrouw uit het hiernamaals. Deze fetisjen zijn de voorstellingen van een voorouder of mythische echtgenoot uit het hiernamaals, gerespecteerd, gematerialiseerd door een beeldje dat overeenkomt met de fantasie of droom van de aardse echtgenoot of echtgenote.

Afrikaans beeldje gekocht tijdens de veiling van Afrikaanse kunst gehouden in het veilinghuis van de veilingmeesters Baratoux en Dubourg in Bordeaux.

De beeldhouwkunst bestaat in een vorm van voorouderverering, of in incarnaties uit het hiernamaals, uitgedrukt door een mythische echtgenoot, die wordt gerespecteerd. De Blolo vertegenwoordigt alles van de andere kant van het leven; in het geval er een ruzie ontstaat tussen een Baule-man en -vrouw, zou men een mythische echtgenoot uit het hiernamaals de schuld geven van het ontwrichten van het huishouden, waarschijnlijk omdat het een ziel is die op zoek is naar zijn herinneringen.

Boyer, Alain-Michel, `Miroirs de l`invisible: la statuaire Baoulé, Arts d`Afrique Noire`, Vol.44, 1982, Neyt, François, `Trésors de Côte d`Ivoire`, Brussel, 2014, Eberhard Fischer, Lorenz Homberger, Afrikanische Meister, Kunst der Elfenbeinküste, 88 e.v.

Objecten worden verzekerd en met track & trace verzonden.

Express en veilige verzending. Objecten worden verzekerd en track & trace verzonden via Chronopost Frankrijk of Internationaal. De verzending duurt tussen de 2 en 3 dagen voor Frankrijk; 2 en 5 dagen door heel Europa.
Afrikaanse kunst


Helaas, dit kavel is op Vrijdag 27 november al geveild bij Catawiki!