Er zijn nu 29351 kavels in veiling!
IMG-LOGO
George Nelson - Vitra - Bureaustoel (2) - Perch
- advertentie -

George Nelson - Vitra - Bureaustoel (2) - Perch

Te koop: twee prachtige bureaustoelen, ontworpen door George Nelson, 1964 voor Vitra, model Nelson Perch.

De stoelen ontworpen door George Nelson, een designicoon, vertegenwoordigen een absoluut revolutionair product ten tijde van hun creatie, dat samenvalt met de creatie van de eerste open-space kantoren in Amerikaanse stijl waar de noodzaak van innovatieve stoelen die mensen kunnen laten ervaren de werkruimte is anders ontstaan.

George Nelson is zonder twijfel een van de topvertegenwoordigers van het Amerikaanse modernisme, samen met Charles Eames, en hij werd gedefinieerd als de maker van mooie en praktische dingen.

Staat:
Beide stoelen zijn in aparte staat als je bedenkt dat het item 19 jaar geleden is geproduceerd en dat het zo lang in een kantoor heeft gestaan, dus het vertoont wat gebruikerssporen. De stof op de rugleuning en zitting is onberispelijk, de verchroomde carrosserie is nog perfect, net als het onderstel op wielen.
Vervallen, verkoopprijs: ca. € 1.800, - per stoel.

Technische details:
Verstelbare hoogte: 98,5 cm (min.) - 108,5 cm (max.)
Zithoogte: 74,1 cm (min.) - 84,1 cm (max.)
Lengte: 26 cm
Diepte: 49,5 cm
Diameter voet: 74 cm.
De stoel is in hoogte verstelbaar, kan draaien en heeft wieltjes waarmee je hem kunt verplaatsen. De hoofdstructuur is gemaakt van verchroomd metaal met een zwarte gelakte rubberboot. De basis is van ultrabestendig plastic. De zitting en de rugleuning zijn bekleed met stof met zwartgrijze textuur.

Vanwege de grootte van de items heeft persoonlijke afhalen in de provincie Milaan de voorkeur. Neem anders na de veiling contact met mij op om de verzending via een vertrouwde koerier te regelen.
Designmeubels en -objecten


Helaas, dit kavel is op Maandag 16 november al geveild bij Catawiki!- advertentie -