Er zijn nu 19289 kavels in veiling!
IMG-LOGO
J B Harrison - The Victorian Child in pretty blue dress
- advertentie -

J B Harrison - The Victorian Child in pretty blue dress

Gewoon verbluffend !. Deze Victoriaanse Engelse School pastel op papier schilderij is heel bijzonder. Foto`s doen het schilderij geen recht omdat het dikke Victoriaanse glas een reflectie creƫert die de cameralens veel meer opneemt dan het menselijk oog.

Het lijkt erop dat het schilderij nooit uit zijn prachtig versierde vergulde gips en houten lijst en passe-partout is gehaald; en het originele sluitpapier is volledig intact.

Deze is gesigneerd. De andere is dat niet, maar als bieders besloten om de twee te kopen, dan zullen we hoe dan ook, degene die het andere schilderij koopt, we zullen een volledige schriftelijke herkomst geven dat de niet-ondertekende is van dezelfde kunstenaar als we ze als paar hebben verkregen, ze zijn van dezelfde hand en inderdaad identieke lijsten hebben als je de andere LOT op de portretveiling deze week bekijkt.

De aandacht voor detail is verbluffend en de kleuren zijn net zo waar als toen ze bijna 150 jaar geleden werden geschilderd. Echt fantastisch. Er zijn absoluut geen zichtbare vlekken op het papier. We raden de kopers aan om bij aankoop acrylglas van museumkwaliteit te laten installeren en we sturen de twee niet als ze door dezelfde bieder samen worden gekocht.

Het kind op het schilderij komt duidelijk uit een welvarende familie en het schilderij is duidelijk eerder geliefd en verzorgd, dus men gaat ervan uit dat het eigendom was van en gekoesterd werd door diezelfde familie.

We zouden het glas liever laten verwijderen voordat het wordt verzonden, maar dit moet indien nodig na de veiling worden besproken en als de bieder er de voorkeur aan geeft het glas in het VK te vervangen, kunnen we dit regelen en een schatting van de kosten krijgen. Wij streven er niet naar om hier desgewenst winst mee te maken, maar de bieder is wel aansprakelijk voor die kosten. Het zou ook een vertraging van ongeveer een week in de verzending betekenen. Neem indien nodig contact met ons op om deze mogelijkheid te bespreken.

OPMERKING_: Bij verzending met glas kunnen we de veilige verzending van glas niet garanderen en aangezien de schilderijen verzegeld zijn, hebben we schriftelijke toestemming nodig om glas van de bieder te verwijderen. Houd er ook rekening mee dat onze verzekeraars geen kunst verzekeren die beschadigd is door glaswerk; dus hoewel we het schilderij verzekeren tegen verlies, kunnen we het niet verzekeren tegen schade als het glas breekt. Wij raden bieders aan hier op te letten en dat u ons vraagt om het wisselen van het glas naar een niet-reflecterend acryl te regelen en zo ook het plezier van het schilderij te vergroten.

Ook de lijst is mooi, origineel en in prachtig gerestaureerde (grotendeels originele) staat. We kunnen nooit de veilige verzending van een frame garanderen vanwege de sierlijke aard en de oudheid; maar we zullen er alles aan doen om het schilderij met bescherming te verpakken.


Helaas, dit kavel is op Zondag 18 oktober al geveild bij Catawiki!

- advertentie -

Kavels nu in kunst- en antiekveilingen